if fbook  if ytube  if g plus

2018. június 18. Hétfő

Kedves Látogatónk!

Istentisztelet és közösség gyakorlásunk egyik fontos eleme a bibliaóra – a biblia közös tanulmányozása. Vasárnapi istentisztelet gyülekezetünk "nagy" közös alkalma, a bibliaóra a kisebb és személyesebb kiscsoportos alkalmunk, ahol több időnk és lehetőségünk adódik az egymásfelé fordulásra. Gyülekezetünkben azt szorgalmazzuk, hogy lehetőség szerint minden tagunk - a vasárnapi istentisztelet mellett -, csatlakozzon egy hétközi kiscsoportunkhoz is.

A bibliaóra fontossága abból a felismerésből fakad, hogy Isten igéjének ismerete, megértése és megélése rendkívül fontos a keresztény ember számára. A Biblia megismerése teszi a hívőket érett keresztényekké. A bibliaóra gyakorlata az egyetemes papság elvére épül. Ez kimondja, hogy minden hívőnek lehetősége van megérteni az Igét Isten Lelkének vezetése alatt, és a megértett dolgokat megoszthatja társaival, hogy mások is épüljenek belőle. 

Honnan a csoport elnevezése?

A csoport nevének két oka van. 1. Ebbe a csoportba hívogatjuk azokat, akik részt vettek gyülekezetünkben Alpha-tanfolyamon, és szeretnénk, ha lenne folytatása mindannak, ami ott elindult a részt vevőkben. 2. Az Alpha, mint a görög abc első betűje, a kezdetet is jelenti. Mindazok, akik ennek a csoportnak a tagjai, a munkatársakon kívül, többségében most kezdik el keresztény életüket.

Mi ennek az alkalomnak a célja?

Az előbbiekből következik, hogy szeretnénk a csoport tagjait tovább kísérni hívő életük útján. Szeretnénk őket támogatni, bátorítani Jézus hűséges követésében.  Hosszútávú célunk, hogy a csoport tagjai érett, felnőtt keresztény emberré váljanak.

Mikor tartjuk a bibliaórát?

Alpha csoportunk minden csütörtökön 18:00 órakor gyülekezeti termünkben találkozik.

Mire számíthatsz az Alpha-csoportban?

Az Alpha-csoport gyülekezetünk kötetlenebb alkalma. Éneklés után, egy rövidebb bevezető következik, amely után közös együtt gondolkodásra és beszélgetésre hívjuk a részt vevőket.

Szeretettel várunk ebbe a csoportba, ha ismerkedni akarsz a keresztény tanításokkal, és közben egy jó közösségre is vágysz!

 

 

X

Figyelem!

Az oldalon olvasható írások, és a honlapon használt képek jogvédettek. Gyülekezetünk tulajdonát képezik! Köszönjük, hogy ezt tiszteletben tartja!"