PÜNKÖSDI KONCERT' 2017.

H20170605PK
 
Ötödik alkalommal szerveztünk pünkösdi koncertet, amely akár a református kántorok hangversenye elnevezést is kaphatta volna. Hiszen három református közösség kántora lépett fel koncertünkön: Küronya Veronika zenetanár, a balatonfüredi; Sipos Csaba zenetanár, a balatonkenesei; és Varga Áron, aki a papkeszi gyülekezet orgonistája.
Koncertjük a reformáció 500. évfordulója köré építkezett. Többek között Böhm, Bach tanítványai, Gárdonyi Zoltán és Zsolt, Fasang Árpád orgonadarabjait hallhattuk. Az egyes zeneszámok között pedig a szerzőkről és műveikről kaptunk információkat.
Varga Áron, aki egyebek mellett a Veszprémi Református Egyházmegye ének-zene ügyi előadója is, bemutatta az egyházmegyében alapított orgonaalapot, amely azt a célt hívatott szolgálni, hogy segítsen a megye közösségeinek orgonáink felújításában. E célból szerveznek a Balaton-part gyülekezeteiben nyári koncerteket is.
Köszönjük a három fiatal művész nagyszerű koncertjét, amelynek összegyűlt adományait templomunk orgonájának javítására szeretnénk fordítani.