BIBLIAI TÁBOR' 2017.

Az idei évben, szakítva az eddigi hagyományokkal, már nem angol tábort szerveztünk, hanem bibliai „kaland” tábort. 32 óvodás és alsó tagozatos gyermekkel vágtunk neki a nagy kalandnak.

Jósiás király történetét dolgoztuk fel, aki egy egészen más utat választott, mint nagyapja Manassé, és Isten nélkül élő apja: Ámón. Jósiás egészen fiatalon, nyolcévesen lett Izráel királya, és tizenhat éves korában, látva és tapasztalva ősei istentelen életének következményeit, úgy döntött, hogy más utat választ! Dávidot, Izráel legnagyobb istenfélő királyát választotta példaképéül, és mindenben igyekezet Istenhez igazítania életét.

Jósiás kora sokban hasonlít a mi korunkra, és ezért életének üzenet van a mai gyerekek számára. Az ő szüleik is távol élnek Isten szeretetétől, amelynek komoly következményei vannak gyermekeik életére. Miért ne lehetnének ők az új Jósiások, akik más utat és más példaképeket választanak maguknak, mint elődeik tették. Egyedül Isten félelme mentheti meg világunkat, és tolhatja ki Isten ítéletét, amely előbb vagy utóbb, de bizonyosan be fog majd következni.

A tábor utolsó napján, pénteken, a Balatonfüredi Koloska-völgybe kirándultunk, és töltöttünk ott majd egy egész napot. Játszottunk, a gyerekek erdei bunkert építettek, tanösvényen barangoltunk. Rokaly Béla és Varga István testvéreink, asszony segítőikkel együtt, finom bográcsos pörköltet főztek mindannyiunk számára.

Mindent egybevetve egy áldott és nagyon jó tábort tudhatunk magunk mögött, amelyért hálásak vagyunk a mindenható Istennek!

A biblia tábor képei itt érhetőek el.

A bibliatábor képeiből készült videó itt érhető el!