if fbook  if ytube  if g plus

2018. október 18. Csütörtök

2018. január 11.

sanctum elv

GYÜLEKEZETI IMAHÉT

Az idén is csatlakoztunk a Magyar Evangéliumi Szövetség által meghirdetett imahéthez, amelynek idei témája a "Zarándokok és idegenek" címet viselte.

„Mindenki idegen – szinte mindenhol.” Ez a nemrég népszerűvé vált szlogen egy mély bibliai igazságot tükröz: keresztényekként idegenek vagyunk ebben a világban; átutazóban vagyunk, ez a világ nem az otthonunk. Úton vagyunk egy határozott úticél, a mennyei otthonunk felé, amit Krisztus épít számunkra. Ennek az egyszerű és alapvető igazságnak számos velejárója van:

1. A keresztény ember tudatában van annak, hogy földi élete nem tart örökké.
2. A keresztény ember reményteljesen tekint a jövőbe.
3. A keresztény ember tisztán látja a dolgokat, Ami azt jelenti, hogy a dolgokat a maguk helyén, hosszútávú értékük fényében értékeljük.
4. A keresztény ember üldöztetést szenvedhet, másokétól eltérő értékrendszere miatt.
5. A keresztény ember irgalmas a bajbajutottakkal.

 A fenti sorokat olvashattuk a hét témáját bevezető tanulmányban. Mi három napra kapcsólódtunk be, és három témát olvastunk el együtt: Ábrahám, Ruth és Dániel történetének feldolgozását.A témák elolvasása után pedig imaközösséget tartottunk, amelyben hálát adtunk, bűnvallást tettünk és könyörögtünk a mindenható Istenhez mindazért, amit Ő helyezett a szívünkre.

X

Figyelem!

Az oldalon olvasható írások, és a honlapon használt képek jogvédettek. Gyülekezetünk tulajdonát képezik! Köszönjük, hogy ezt tiszteletben tartja!"