if fbook  if ytube  if g plus

2018. december 15. Szombat

2018. április 24.

sanctum elv

1732. április 24-én, Szent György napján, az Olaszfaluból érkező református elődeink és Litér akkori birtokosai között egy szerződés köttetett, amely a telepesek jogait rendezte, és amely szerződéssel, újrakezdődhetett községünk élete és története.
 
H2018 0424
 
Pontosan 286 évvel ezelőtt, ezen a napon kezdődött el Litér történtének egy fontos fejezete, amelyről alig-alig teszünk említést, amelyről elfeledkeztünk. Kérdezhetitek, hogy miért fontos emlékeznünk erre az eseményre? Mert őseink ránk hagytak valamit, amire emlékeztetnünk kell magunkat. Ez nem csak egy 13. századi épület. Keresztény református hitük példáját hagyták ránk örökségül. Amikor emlékezünk rájuk, és hálát adunk értük, akkor önmagunkat is kérdezzük: mit kezdtünk/kezdünk mi ezzel a ránk hagyott örökséggel? És mi mit hagyunk örökül az utánunk jövő nemzedékeknek?
 
Második alkalommal emlékeztünk meg arról, hogy őseink 286 évvel ezelőtt költöztek Litérre. Bensőséges megemlékezésünkön adtunk hálát ezért.
X

Figyelem!

Az oldalon olvasható írások, és a honlapon használt képek jogvédettek. Gyülekezetünk tulajdonát képezik! Köszönjük, hogy ezt tiszteletben tartja!"