if fbook  if ytube  if g plus

2018. november 13. Kedd

2018. június 04.

sanctum elv

A 2014-es év Herman Ottó (1835-1914) emlékév volt hazánkban.
 
Herman Ottó, vagy ahogyan kedvesen nevezték: Pele bácsi, az utolsó magyar polihisztor volt. A madarak atyja természetkutató, zoológus, ornitológus (madarak), ichthiológus (halak), arachnológus (pókok), néprajzkutató, régész és politikus is volt egyszerre.
 
H2018 0604
 
A Nemzeti Környezetügyi Intézet szervezésében megvalósult Herman Ottó Emlékév alkalmából a Magyar Természettudományi Múzeum saját gyűjteményi anyagára alapozva készített el egy Herman Ottó újító géniusza előtt tisztelgő, az élővilág sokféleségét és sokféle megörökítését bemutató interaktív vándorkiállítást, amely 2014 óta „járja” az országot azóta is sok örömet szerezve óvodás- és iskolás gyermekeknek.
 
Ez a vándorkiállítás érkezett iskolánkba, amely a kiállítás helyszínéül gyülekezeti termünket választotta. Ide érkeztek községünk ovisai és általános iskolánk diákjai, hogy érdekes és hasznos időt eltöltve, játékosan ismerjék meg Herman Ottó életét és munkásságát, így tisztelegve a híres magyar természettudós előtt.
X

Figyelem!

Az oldalon olvasható írások, és a honlapon használt képek jogvédettek. Gyülekezetünk tulajdonát képezik! Köszönjük, hogy ezt tiszteletben tartja!"