Istentisztelet: vasárnap 10:00 órakor
Litéri Református Gyülekezet
2020. március 1.

Szószékcserés istentisztelet

Március első vasárnapja református egyházunkban a „Biblia vasárnapja”, amikor a magyar nyelvű Szentírás kiadására és szövegének gondozására gyűjtünk adományokat. Arra, hogy elérhető áron, és minél modernebb és érthetőbb magyar nyelven kerüljön kiadásra Isten írott igéje.

Ez a vasárnap azonban nemcsak az adománygyűjtésre ad lehetőséget, hanem arra is, hogy egy kicsit jobban a Bibliára, mint Isten szavára, irányítsuk a figyelmünket. Évszázadokkal ezelőtt reformátor elődeink azért küzdöttek és sokan azért áldozták fel az életüket, hogy helyreállítsák az emberek bizalmát a Szentírásban. Azért harcoltak, hogy a Biblia újra a legfőbb tekintély, mérce és útmutató legyen mind az egyházban, mind az egyes emberek életében. Öt évszázaddal később, nekünk, akik itt és most élünk, újra ugyanezért kell küzdenünk: Isten igéje újra megkapja az őt megillető helyet az emberek életében.

A magunk módján mi is hálát adtunk Isten szaváért: a Bibliáért. Megtekintettük az alábbi filmet, amely a röviden bemutatja azt, kik és hogyan tették lehetővé azt, hogy mi is a saját anyanyelvünkön olvashassuk a Szentírást.

 

X

Figyelem!

Az oldalon olvasható írások, és a honlapon használt képek jogvédettek. Gyülekezetünk tulajdonát képezik! Köszönjük, hogy ezt tiszteletben tartja!"