péntek, december 06, 2019

gylogo blue

 

 

 

Kedves Látogatónk!

Szeretnénk arra bátorítani, hogy lépj ki a virtuális világ biztonságából, gyere el közénk, és éld át egy gyülekezet valóságát. Hisszük, hogy közösségünkben – amely nem tökéletes emberekből, hanem többségében Jézus Krisztus által megváltott tökéletlen személyekből áll – megérezhető és átélhető Isten szeretete és jelenléte. Szeretettel várunk, akár szkeptikus, akár kereső, akár hívő vagy! Légy sebzett, magányos, sikeres vagy elégedett. Reméljük, hogy Isten megszólít téged, és ez számodra is olyan meghatározó megtapasztalás lesz, mint a számunkra!

Az istentisztelet nem kényszer, nem pótcselekvés, nem valami kötelezően letudandó dolog, de nem is opcionálisan választható program a sok közül. Az istentisztelet kapcsolatápolás, közösség gyakorlás, találkozási lehetőség. Kapcsolatápolás Istennel és egymással, megtapasztalása annak, hogy micsoda erő Istenhez és egy jó közösséghez tartozni. Közösség gyakorlás, mert egyedül nem lehet szeretni és szeretve lenni. Találkozási lehetőség, ahol átélhetjük a természetfeletti mindenható Isten jelenlétét, aki keres, szólni akar és pábeszédre hív.

Mikor vannak az istentiszteletek?

Minden vasárnap délelőtt 10:00 órakor. Téli időszakban fűtött gyülekezeti termünkben, nyári időszakban templomunkban tartjuk az alkalmakat, amelyek átlagosan egy órásak. 

Milyen jellegűek az istentiszteletek?

Minden istentiszteletünk középpontjában a Biblia mai korra és élethelyzetre vonatkoztatott magyarázata áll, amely által hitünk szerint maga Isten szólít meg bennünket. Igyekszünk, hogy istentiszteleteinken otthon érezzék magukat a református gyökerekkel rendelkezők, de törekszünk arra, hogy mindenki számára érthető legyen, ami elhangzik. Értéknek tartjuk református örökségünket, ugyanakkor figyelembe vesszük a kort, amelyben élünk. Fontos számunkra, hogy befogadó, támogató és nyitott közösségre találjon, aki hozzánk érkezik, mert meggyőződésünk szerint a gyülekezet egy nagy család, amelyben mindenkinek fontos helye és szerepe van.

Mire készüljek, ha gyermekekkel jövök?

Szeretettel várunk gyermekeiddel együtt! Istentiszteletünkkel párhuzamosan gyermek istentisztelet tartunk. Ezek az alkalmak játékos formában dolgoznak fel egy-egy bibliai történetet, általában kézműveskedéssel. Szeretettel várunk közösségünkbe! Egy dolgot kérünk Tőled: érezd otthon magad Isten közelében!

X

Figyelem!

Az oldalon olvasható írások, és a honlapon használt képek jogvédettek. Gyülekezetünk tulajdonát képezik! Köszönjük, hogy ezt tiszteletben tartja!"